Ügyfélfogadási idő Hétfő: 07:30-16:00 Szerda: 07:30-16:00 Péntek: 07:30-13:00
Telefon (46)/390-120
E-mail hivatal@bukkszentkereszt.hu

Libegőpark

slider_jegy_922x400px

A Bükk-hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, amely a lillafüredi Erzsébet sétány és a miskolci üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedik. Az Észak-Magyarországi Operatív Program „Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése a konvergencia régiókban” tárgyú felhívásán a budapesti székhelyű Libegőpark Kft. a „Lillafüredi libegő és kapcsolódó attrakciók telepítése” című projektjavaslattal nyert 70 százalékos támogatási intenzitás mellett, 479.204.522,- forint, az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő támogatást. A projekt összesen nettó 684.577.889.- forintos költségvetésből valósult meg.

A turisztikai attrakció 9 állandó, valamint számos ideiglenes munkahelyet teremt. A kora tavasztól üzemelő Lillafüredi Libegő éves szinten 60.000 fő látogatót vonzhat, erősítve a környék idegenforgalmi kínálatát. A drótkötélpályás felvonó építészetileg és szolgáltatásait tekintve kiválóan illeszkedik a térség páratlan adottságaihoz és hagyományaihoz.

A kötélpályás felvonó amellett, hogy környezetbarát, csendes és biztonságos, igazi turisztikai kuriózum is, hiszen útvonalán feltárul előttünk a régió számos Natura 2000 védelem alatt álló természeti szépsége. Ugyancsak kedvelt kirándulóhely a felső állomásnál található hatalmas tisztás is, ahová sokan látogatnak ki a gyógynövényeiről híres Bükkszentkeresztről is .

Az új drótkötélpályás felvonó 333 méterről indul és a 606 méter magasan fekvő Jávor-hegyi állomásra szállítja az utasokat 1080 méter hosszan. Egyszerre több mint 200 ember gyönyörködhet a tájban a 11-12 perces menetidő alatt. A hegyállomás a felvonó mellett kiindulópontja még – szintén a jelen projekt keretében megvalósuló – Rollerösvénynek és az Oxigén túraútvonalnak is.

Lillafüred 300 méter tengerszint feletti magasságban található klimatikus gyógyhely, ezért az Oxigén túraútvonal kímélő és gyógyító klímája rekreációra, sportolásra, kirándulásra egyaránt kiválóan alkalmas. A 7 kilométeres útszakaszon a látogatók megismerhetik a Bükk gazdag állat- és növényvilágát, az erdőbe rejtett Szent István és Hajnalka forrást, valamint a környék zarándokhelyeit, a gyógyító köveket.

Az Oxigén sétaút tervezésekor fontos szempont volt, hogy informáljon és élményekkel gazdagítson, oktasson és szórakoztasson. Útvonalán feltárul előttünk a régió egyik legismertebb természeti szépsége, a Natura 2000 védelem alatt álló szikla, Fehérkőlápa, mely a Lillafüredet rejtő völgy délkeleti oldalán található. Fehérkőlápáról felejthetetlen kilátás nyílik a Szinva-völgyre illetve a szemközti hegyoldalakra is. Az állomáspontok berendezései és információs eszközei a látogatók minden érzékszervére hatnak, és az alkalmazott módszerek célja, hogy a látogatók érzékenyebbé váljanak az ökológiai kérdések iránt.

A Rollerösvény a lejtőkön, lankás vidéken használatos tereprollerekkel vadregényes és egyedülálló hegyi sportot, ma még Magyarországon újdonságnak számító, új típusú tartalmas szórakozást kínál az egész családnak az év minden napján.


PÉNZTÁR NYITVA TARTÁS: HÉTFŐ-PÉNTEK: 10:00-18:00; SZOMBAT-VASÁRNAP: 10:00-18:00
MOBIL: 06-30/295-8171 | MISKOLC-LILLAFÜRED, ERZSÉBET SÉTÁNY 77. | INFO@LIBEGOPARK.HU | WWW.LIBEGOPARK.HU


rollerslider_1 slider_922x400px3 slider_922x400px2

Forrás: http://libegopark.hu/